Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Zele krijgt nieuw speelbos aan Durmen

De Zeelse jeugd kan zich in de toekomst uitleven in een nieuw speelbos in de wijk Durmen. Het nieuwe speelbos moet het vorige vervangen dat op een moeilijk bereikbare locatie lag ter hoogte van de afrit van de E17.

Illustratiefoto van een speelbos © Geert De Rycke

Het gemeentebestuur ging daarom samen met de Zeelse Jeugdraad op zoek naar een geschikte locatie. Het nieuwe speelbos is gelegen in de bufferzone van het bedrijventerrein N47, tussen de straten Durmen, Lindestraat, Warandestraat en Europalaan, en is eigendom van gemeente Zele.

Toegankelijkheid

Op de gemeenteraad stelde oppositieraadslid Francis De Donder (Leefbaarder Zele) zich vragen bij de uitgekozen locatie. “Wij zijn enorm voorstander van een speelbos, maar op een locatie die veel toegankelijker is voor de meerderheid van de Zelenaars en niet in een buitenwijk van de gemeente die nu reeds verschillende hindernissen kent”, aldus De Donder die opperde om het speelbos op een andere locatie onder te brengen nabij het centrum van Zele op een deel van een voetbalterrein ter hoogte van de Alois De Beulelaan. Zowel De Donder als Timothy Debeir (N-VA Zele Vlakaf) stelden zich ook vragen bij de gedragenheid van het project bij de buurtbewoners.

Raadslid Dirk De Mey (Open Vld) drong aan om het bos veilig te houden door geregeld dor hout te verwijderen en zijn partijgenoot Geert D’hooghe stelde zich op zijn beurt vragen bij passages uit het reglement. “Wij zijn niet tegen een speelbos, maar wel voor een duidelijk reglement waarin alle punten zijn opgenomen, bijvoorbeeld hoe je gebruik kan maken van het speelbos.”

“Beperkte impact”

Schepen van Jeugd Pieter Herwege (CD&V) maakte er op attent dat er verschillend overlegmomenten werden ingepland met de betrokken partijen zoals buurtbewoners en omliggende bedrijven. “Er was vrij grote consensus over wat de uitgangspunten zijn. Dit gaat over een stukje bos is dat afgesloten is en dat ook blijft. Mits een aanvraag kan je het als school of jeugdvereniging gebruiken. De impact daarvan is beperkt. We zouden liever een plan aankondigen voor een speelbos waar iedereen op elk moment met zijn gezin terecht kan, maar dat is dit project niet. Het gaat over niet meer of minder dan dat.”

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024