Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Zeeman verwijdert Turkse borden

Zeeman in Zele haalde de borden weg waarop de solden staan aangekondigd in het Turks. Dat doet de winkel nadat gemeenteraadslid Francis De Donder (ZDB) dat vroeg.

In textielketen Zeeman in de Cesar Meeusstraat 20 worden de koopjes ook in het Turks aangekondigd, naast de Nederlandse borden. “We doen dat omdat een groot deel van onze klanten Turks spreekt. Ze begrijpen niet zo goed wat er op de soldenborden staat. We moeten dan steeds één van onze medewerkers erbij halen die Turks spreekt om alles goed uit te leggen. Om werk te besparen, vertaalden we de kortingen in het Turks”, vertelt een verkoopster.

Gemeenteraadslid Francis De Donder (ZDB) ging daarop praten met de gerante van de Zeelse Zeeman. “In navolging van het taalgebruik in het Nederlandse taalgebied, waaronder dus ook Zele valt, is het alleen wettig om hier Nederlandstalige borden uit te hangen”, zegt De Donder. “Daarop vroeg ik de gerante dan ook om de Turkse borden weg te halen. De gerante ging meteen akkoord en ze liet ook weten in de toekomst geen anderstalige borden meer te zullen plaatsen.”

(KDBB)

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024