Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Tussenkomst L.Z. Gemeenteraad 30/01/2018

Bouwplannen bij de moskee

Francis heeft vernomen dat de moskee de garages achter de moskee heeft gekocht, en dat er daar een polyvalente zaal en een funerarium komt. Hij maakt zich zorgen over het effect ervan op parkeren en mobiliteit.

De burgemeester antwoordt dat er tot op heden geen enkel dossier bij de gemeente is binnengekomen, maar vraagt Serdar te antwoorden. Niet als schepen, maar als lid van de moskee.

Serdar bevestigt de aankoop, en bevestigt dat er plannen zijn om een polyvalente zaal te bouwen voor opleidingen en jeugdwerking. Maar die zal slechts een deel van de oppervlakte innemen. De meeste garages blijven nog lange tijd bestaan. Dit werd overeengekomen met de verkoper die de huurders niet in de kou wilde zetten. Er is inderdaad ook gesproken over een funerarium, maar dat is zeker niet voor de eerste 10 jaar. De plannen zullen geen of minimale impact hebben op parkeren en mobiltiteit.

Inbrekers!!!

Francis brengt ook de golf aan inbraken ter sprake. De burgemeester antwoordt dat het aantal inbraken in Zele zeer laag ligt. Maar inbraakvrij is een utopie. Na aandringen meldt hij ook dat het onderzoek gaande is. De camera’s spelen hierin een rol, maar die zijn natuurlijk niet specifiek gericht op het Gildenhuis. Hij denkt ook niet dat dat zou geapprecieerd worden… Het enige dat hij nog kwijt wil, is dat het vermoedelijk niet om rondtrekkende bendes gaat. En hij meldt nog dat de politie alleszins goed werk doet. Getuige nog het heet van de naald nieuws van het oprollen van een bende cocaïnedealers.

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024