Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Schepen De Donder (Leefbaarder Zele) maakt goot onkruidvrij na klacht op sociale media

Na een klacht van een burger op Facebook over het feit dat de goot in de straat niet was gereinigd door een geparkeerde auto stak schepen van Milieu Francis De Donder (Leefbaarder Zele) dinsdag zelf de handen uit de mouwen. “Ons nieuw veegplan is op komst, maar tegelijkertijd wil ik ook aantonen dat je ook zelf aan de slag kan gaan.”

Schepen Francis De Donder (Leefbaarder Zele) wiedt het onkruid in de goot.

De Donder ging met een onkruidkrabber en borstel ter plaatse in de Tuinwijk. “Ik heb het gechronometreerd. Het kostte mij 5 minuten en tien seconden om de volledige goot en boordsteen onkruidvrij te maken.”

Met de eenmalige ludieke actie wil De Donder enkele punten maken. “Vele jaren geleden veegde bijna elke burger zijn eigen goot met de klok van de regelmaat. Ook vandaag zijn er gelukkig nog mensen die dit doen. Het duurt amper enkele minuten. Mochten er toekomstgericht nog meerdere mensen dit doen, kan de veegwagen een stuk efficiënter te werk gaan en nog meer vegen binnen dezelfde tijdspanne. Ik verwijs ook graag naar onze bestuursakkoord waarin staat: ‘straten, pleinen en parken groen en proper houden, is vooral een verantwoordelijkheid van ons allemaal’”, aldus De Donder. “Bovendien hebben we net een kordatere aanpak afgeklopt met het nieuwe bestuur door een veegplan op te stellen voor onze gemeente.”

Het onkruid werd verwijderd met een krabber.
Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024