Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Raadslid wil GAS-boete voor seksuele intimidatie

ZELE - Onafhankelijk gemeenteraadslid Francis De Donder (foto) wil seksuele intimidatie opnemen in het GAS- reglement, zodat het kan worden beboet.

“Wie vrouwen op straat naroept, achternaloopt, om seks vraagt of in het nauw drijft, moet kunnen rekenen op een GAS-boete”, zegt hij. “In Frankrijk is seksuele intimidatie in het strafrecht opgenomen. Ook in Nederland worden heel wat acties ondernomen. En sinds 1 september 2012 kan men in Brussel een GAS-boete uitschrijven voor seksuele intimidatie. Ook in Zele worden aardig wat mensen op straat geconfronteerd met seksueel intimiderend gedrag. Zo voelen slachtoffers zich minder of zelfs helemaal niet meer veilig op straat en mijden zij bepaalde locaties in onze gemeente, uit angst om met intimidatie in aanraking te komen.”

De Donder wil dat er een boete kan worden opgelegd. “Mijn voorstel is om seksuele intimidatie als overtreding strafbaar te stellen en dus te laten opnemen in het GAS-reglement om het te kunnen bestraffen met een boete van 250 euro.”

De burgemeester gaf aan het voorstel van Francis De Donder te zullen bekijken. Maar de politiezone bestrijkt ook Berlare. Het gemeentebestuur daar laat weten dat seksuele intimidatie nu al strafbaar is volgens de wet.

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024