Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Open Vld-fractie schenkt nieuwe vredesboom aan gemeente: “Symboliek van ‘nooit meer oorlog’ levendig houden”

De vredesboom die vorig jaar in Park Peeters door het vorige gemeentebestuur werd aangeplant, is verdord door de droge weersomstandigheden. De huidige Open Vld-fractie wil een nieuwe boom schenken aan de gemeente. “Zo willen we de symboliek van ‘nooit meer oorlog’ levendig houden”, zegt fractieleidster Vanessa Gelorini.

Marc Verberckmoes, Vanessa Gelorini en Geert D’hooghe willen de gemeente een nieuwe vredesboom schenken.

Gelorini nam het initiatief samen met Marc Verberckmoes, Open Vld-gemeenteraadslid en voorzitter van het 11 november-herdenkingscomité. “We willen benadrukken dat dit gaat om een opbouwende en constructieve actie. De vredesboom houdt de nagedachtenis aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog levend. Ik ben zelf een geschoold archeoloog en historica. Het collectief historisch besef ligt me nauw aan het hart”, zegt Gelorini. “Omdat het plantseizoen samenvalt met het najaar zullen we op de gemeenteraad van september een waardebon aan de gemeente schenken om een nieuwe zomereik aan te kopen bij een Zeelse boomkweker”, vult Verberckmoes aan.

Schepen van Groenvoorzieningen Francis De Donder (Leefbaarder Zele) juicht het initiatief toe. “We juichen deze positieve actie toe om deze symbolische boom in ere te herstellen. Met het bomenloket trachten we met alle Zelenaars te werken aan een groenere gemeente.”

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024