Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Na incidenten op Markt: evaluatie regelgeving vuurwerk oudejaar volgt

Op de gemeenteraad informeerde raadslid Francis De Donder (Leefbaarder Zele) naar incidenten die zich hadden afgespeeld met vuurwerk in de nacht van oud op nieuw. Burgemeester Hans Knop (CD&V) liet weten dat samen met de politie zal bekeken worden hoe de situatie de komende jaren wordt aangepakt.

“Er werd vuurwerk afgeschoten zowel voor als na de toegestane periode in de nacht van oud op nieuw. Er werd onder meer gebruik gemaakt van zwaar cobravuurwerk met brandversnellers en er was ook politie aanwezig. Zijn er betrokkenen die een boete hebben gekregen en hoe zal dit bekeken naar volgend jaar toe”, wilde De Donder weten.

Burgemeester Hans Knop (CD&V) repliceerde dat de politie al preventief aanwezig was omdat er zich ook vorig jaar al problemen hadden voorgedaan. “De politie heeft pv’s opgesteld en inbeslagnames gedaan, maar dit heeft er wel niet voor kunnen zorgen dat er nadien niks meer gebeurde. De situatie zal nu verder geëvalueerd worden met de politie. In essentie is de boodschap duidelijk: overlast op openbaar domein ligt in het werkingsgebied van het politiereglement en kan dus niét.”

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024