Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Na het onkruid, de schotelantennes

Francis De Donder bindt de strijd aan tegen de wildgroei van schotelantennes in Zele. “Ze zijn niet legaal en het geeft de omgeving een verloederd beeld.”

Francis De Donder (onafhankelijk gemeenteraadslid) liet vorig jaar al van zich horen toen hij campagne voerde tegen onkruid op openbare plaatsen. Hij ging van deur tot deur om mensen erop te wijzen het onkruid voor hun deur te verwijderen. Nu wil hij schotelantennes bannen. “Ze geven de omgeving een verloederd beeld”, zegt De Donder. “En ze zijn niet vergund. Dit kan zo niet langer.”

Schotelantennes met een diameter van maximum tachtig centimeter moeten geplaatst worden achter de dakrand op hellende daken of tegen de achtergevel in een onopvallende kleur. Grotere schotelantennes mogen enkel op een plat dak of in de achtertuin. Alle andere zijn vergunningsplichtig. “Uit navraag blijkt dat geen enkele schotelantenne aangevraagd werd. Dus zijn alle exemplaren in de voortuin of aan de voorgevel illegaal.”

“Dat mag inderdaad niet”, antwoordt schepen Geert Roosenboom (Open Vld). “Als je een lijst van overtreders bezorgt, kan dat nagekeken worden.” Dat is De Donder niet van plan. “Het college moet opdracht geven hier iets aan te doen.” (KDBB)

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024