Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Leefbaarder Zele richt jongerenafdeling op

“Op 11 juni 2021, exact 1 maand voor onze Vlaamse feestdag, hebben we Jong Leefbaarder Zele opgericht,” zegt schepen Francis De Donder die ook voorzitter is van Leefbaarder Zele.

Tatiana Huyge, Evelyn Backx, Apollonia D’Heer, Mathieu Gosset, Nicolaï De Donder-De Wolf en Koen van Malderen

“Ik ben enorm verheugd dat zonder enige vorm van promotie we toch onmiddellijk 6 leden hebben waarvan er 5 reeds politiek actief waren in 2018”, aldus De Donder. Zij zijn onze voelsprieten bij de Zeelse jeugd.”

De jongerenafdeling maakt meteen deel uit van de partijraad van Leefbaarder Zele. “Jong Leefbaarder Zele zal op alle maandelijkse vergaderingen van harte welkom zijn,” aldus De Donder. “Jong Leefbaarder Zele zal, zoals de partij reeds sinds zijn ontstaan in oktober 2017 verkondigde, vooral staan voor een veiliger en properder Zele. Ook de Nederlandse taal dragen we hoog in het vaandel. Rekening houdend met het feit dat er te Zele ongeveer 70 verschillende nationaliteiten zijn, gaan wij ervan uit dat veruit het enigste wat ons allemaal bindt te Zele het spreken is van dezelfde taal met name het Nederlands. Uiteraard moet iedereen zijn eigenheid kunnen behouden, maar taal is voor zoveel dingen de sleutel tot succes: het komt je slaagpercentage gedurende je schoolcarrière ten goede, het verhoogt je kansen op tewerkstelling, het is een pak eenvoudiger om met andere Zelenaars tot communicatie over te gaan, het biedt kansen tot mooie nieuwe vriendschappen en nog zoveel meer,” besluit de voorzitter van Leefbaarder Zele.

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024