Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Jong Leefbaarder Zele hult zebrapad in kleuren Vlaamse vlag

De leden van Zeelse jongerenpartij Leefbaarder Zele kleurden zaterdagavond het zebrapad aan het gemeentehuis geel-zwart met een rode toets. “We willen in de verf zetten dat Zele nog steeds een Vlaamse gemeente is”, klinkt het.

De symbolische actie vond plaats aan het zebrapad aan het gemeentehuis.

De timing van de actie is uiteraard niet toevallig, want op zondag 11 juli wordt de Vlaamse feestdag gevierd. De rode toets is een verwijzing naar de originele Vlaamse vlag. “Het plan was om van de feestdag voor iedereen een vrije dag te maken, wat nog steeds niet is gelukt,” aldus Mathieu Gosset. “Ik vind het belangrijk dat wij als jongerenpartij een sterk signaal geven dat Zele nog steeds een Vlaamse gemeente is. We zijn niet tegen iets maar wel trots op onze Vlaamse identiteit”, zegt Nicolaï, zoon van voorzitter en stichter Francis De Donder (Leefbaarder Zele) en tevens de benjamin van Jong Leefbaarder Zele.

“Zele kent reeds vele jaren een steeds grotere populatie van verschillende gemeenschappen. Wij beseffen maar al te goed dat we met elkaar moeten samenleven, maar tegelijkertijd willen we via deze actie ook beklemtonen dat Zele nog steeds een gemeente is waar zoveel mogelijk Nederlands moet gesproken worden. Andere talen mogen geen gewoonte worden”, zegt Tatiana Huyge. Ook Evelyn Backx, Apollonia D’Heer en Koen Van Malderen namen namens Jong Leefbaarder Zele deel aan de actie.

Het eindresultaat.
Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024