Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

“Hier begint de zee, niets ingooien aub”: Markeringen aan rioolmonden doet nadenken over gevolgen zwerfvuil

In samenwerking met GO!-scholen Talent en De Schatkist heeft de gemeente Zele de boodschap ‘Hier begint de zee’ aangebracht aan de rioolkolken in de Alois de Beulelaan. “Nog te vaak wordt afval gewoon op straat gegooid om daarna te verdwijnen in de rioolmonden. Dit spuitsjabloon maakt fietsers en wandelaars hierop attent”, zegt schepen van Milieu Francis De Donder (Leefbaarder Zele).

'Hier begint de zee, niets ingooien aub'. Dat is de boodschap die leerlingen van GO!-school Talent aanbrachten in de Alois de Beulelaan.

‘Hier begint de zee’. “Het is een korte, maar krachtige boodschap die verwijst naar de grote afvalberg in de zee”, zegt Hans Maes van GO! school Talent, dat vragende partij was voor het initiatief. De campagne werd gelanceerd door Mooimakers. “Omdat de sjablonen vrij zwaar waren, maakte onze technische dienst er handvaten aan waardoor ze gebruiksvriendelijker werden”, verduidelijkt schepen De Donder. “Wij hebben de intentie deze tekst aan te brengen aan riolen waarrond zwerfvuil verzameld ligt. Scholen, verenigingen, maar ook burgers kunnen plaats aangeven van rioolmonden die in aanmerking komen. Als bestuur dragen we participatie hoog in het vaandel en niemand die zijn buurt zo goed kent als de Zelenaar. Het is bovendien een prioritair aandachtspunt in het beleidsakkoord om onze straten en bermen te vrijwaren van zwerfvuil. Strikte handhaving en sensibilisering gaan ook hier hand in hand. Vandaar de meerwaarde van dit project.”

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024