Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente wil open dialoog met kandidaten voor uitbating horecazaak nieuwe sporthal: “Goed draaiend sportcafé is einddoel”

Het Zeelse gemeentebestuur is volop op zoek naar een uitbater voor de horecazaak in de toekomstige sport- en jeugdinfrastructuur aan de Zandberg. Het wil daarvoor in dialoog gaan met de kandidaten. “We willen ons niet vastrijden in voorwaarden die al op voorhand bepaald zijn”, zegt Johan Anthuenis, voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf.

Schepenen De Donder, Anthuenis, Bauwens en Justine Helaers, deskundige Vrije Tijd van de gemeente Zele voor de ruwbouw van de nieuwe sporthal.

De opening van de nieuwe sport- en jeugdhal aan de Zandberg is voorzien voor het voorjaar van 2020. Nog tot dinsdag 13 augustus om 11 uur kunnen potentiële uitbaters een dossier indienen. De meerderheid van CD&V en Leefbaarder Zele opteert er wel voor om de voorwaarden van de concessie niét op voorhand vast te leggen. Het wil een open dialoog aangaan met de kandidaten over belangrijke voorwaarden zoals de prijscriteria, het uitbatingsconcept of de samenwerking met lokale verenigingen.

“Wij kunnen als bestuur bijvoorbeeld wel opleggen dat het sportcafé elke maandag open moet zijn, maar als geen enkele kandidaat dit ziet zitten, staan we terug bij af. De duur van de concessie is een ander voorbeeld van een punt waarover we in gesprek kunnen gaan”, schetst Anthuenis (CD&V). “Een goed draaiend sportcafé is het einddoel en de uitbater moet er zijn boterham kunnen verdienen.”

Businessplan

“We kiezen dus niet voor een klassieke concessie met vaste voorwaarden waarbij de hoogste bieder automatisch aan het langste eind trekt”, verduidelijkt schepen van Financiën Thomas Bauwens (CD&V). “De inschrijvers (op de infovergadering daagden er een twintigtal geïnteresseerden op, nvdr.) krijgen de kans om hun businessplan te verdedigen.”

Buitensport

Nu de opening van de nieuwe sport- en jeugdinfrastructuur nadert, heeft schepen van Sport Francis De Donder ook het gesprek opgestart met de Zeelse verenigingen over het gebruik van de nieuwe accommodatie. “We zijn de puzzel aan het leggen voor het uurrooster. Eerst komen de verenigingen aan de beurt die reeds gebruikmaken van de huidige sporthal VHVD, maar ook met de verenigingen die daar geen uitvalsbasis hebben, gaan we in gesprek. Tegen september willen we een eerste voorstel voor de invulling op tafel leggen. Ook qua buitensport bekijken we de mogelijkheden en hebben we een aantal pistes op het oog om nieuwe sporten en vereniging aan te trekken. Zo is er het idee om een mountainbikeroute op te starten waarbij mountainbikers de gelegenheid zouden hebben om hun fietsen proper te maken aan de sporthal.”

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024