Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Eén boom per inwoner graag!

De gemeente Zele wil graag 1 boom per inwoner planten, dat komt neer op 20.000 bomen. Wie een nieuwe boom of een struik wil planten, kan een aanvraag indienen en de gemeente betaalt hem.

Een tak van een magnoliastruik

"We kregen al veel reacties", zegt schepen Francis De Donder. "Mensen vragen of twee bomen ook kan, of een bos van 4.000!"

De gemeente zal die bomen niet allemaal zelf gaan planten, maar de inwoners kunnen een aanvraag indienen om één of meerdere bomen of struiken te planten. De gemeente koopt die dan, en de inwoners onderhouden ze op hun eigen terrein. Er is een 'bomenloket' om de aanvraag te doen.

De schepen is overtuigd van de voordelen van het plan: "jonge boompjes kosten ettelijke euro's, maar al bij al valt de prijs daarvan mee. En als je er in ruil een mooier, groener, gezonder en properder Zele voor krijgt, dan weegt dat niet op tegen de kostprijs."

De milieudienst bekijkt alle aanvragen en de gemeente gaat ook zelf nog meer groen aanplanten op openbaar domein. Ook daarvoor kunnen inwoners die dat willen mee instaan voor het onderhoud.

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024