Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

De Donder (Leefbaarder Zele): “Van Laere was opnieuw op vergadering Vlaams Belang”

Volgens Francis De Donder (Leefbaarder Zele) tekende onafhankelijk raadslid Tamara Van Laere, die deel uitmaakt van de Zeelse meerderheid, voor de tweede keer present op een bijeenkomst van Vlaams Belang. Van Laere zelf ontkent. Enkele weken terug onthulde De Donder dat Van Laere aanwezig was op een oprichtingsvergadering van Vlaams Belang Zele. Dat bracht de Zeelse meerderheid, die slechts één zetel op overschot heeft, in een lastig parket. Als Van Laere overstapt naar het Vlaams Belang betekent dat de facto immers een doorbreking van het cordon sanitaire tegen Vlaams Belang.

Van Laere gaf enkele weken terug toe effectief aanwezig te zijn op de eerste bijeenkomst. “Het klopt inderdaad dat ik, na uitnodiging, aanwezig was op een bijeenkomst van Vlaams Belang in Zele. Aangezien ik open sta voor dialoog met alle Zelenaars, ongeacht welke achtergrond. Het is ook niets meer dan dit eenmalig gesprek en daar zal het ook bij blijven”, klonk het toen.

Tweede vergadering
Volgens De Donder was Van Laere op 16 november evenwel opnieuw aanwezig op een tweede vergadering. “Amper drie weken na de laatste gemeenteraad, was de familie Van Laere alweer op een vergadering van het Vlaams Belang in Zele. Voor Van Laere is het Vlaams Belang dé partij op het gebied van waarden en normen. Blijkbaar is het bestuur er veel aangelegen om dit nieuws onder de mat te vegen, maar het lijkt me dat de Zelenaar het recht heeft te weten wie deze meerderheid ondersteunt. Een raadslid met concrete toekomstplannen in die richting.”

Van Laere ontkent evenwel dat ze een tweede keer afzakte naar een vergadering van Vlaams Belang. “Dat klopt niet. Ik ben één keer ingegaan op een uitnodiging, daar is het bij gebleven.”

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024