Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

De Donder (Leefbaarder Zele) informeert naar toekomst kerk Durmen

Op de jongste gemeenteraad informeerde Francis De Donder (Leefbaarder Zele) naar het kerkenbeleidsplan en een mogelijke verkoop van de kerk van Durmen en de bijhorende parochiezaal. “Er is momenteel geen duidelijkheid over de toekomst, maar de oefening is wel bezig”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).

Net als in andere gemeenten is er momenteel een kerkenbeleidsplan in de maak dat moet bepalen welke kerken nog gebruikt worden voor erediensten en welke kerkgebouwen een nieuwe functie krijgen. De Donder drukte zijn bezorgdheid over de toekomst van de Durmenkerk. “Verschillende verenigingen hebben hun werking op de site. Bestaat er een mogelijkheid dat de gemeente het gebouw overneemt als de kerk wordt afgestoten door de kerkgemeenschap.”

Bisdom
Volgens burgemeester Hans Knop (CD&V) is de oefening rond de toekomst van de Zeelse kerken volop aan de gang, maar is er nog geen uitsluitsel. “Wij delen uiteraard deze bezorgdheid, maar het kerkenbeleidsplan moet nog ingediend worden door de kerkgemeenschap waarna het bisdom er zijn zegje over zal doen. Een eventuele overname door de gemeente is geen evidentie. Wij hebben net moeten snoeien in het meerjarenplan. Eventueel kan er gekeken worden in de richting van private investeerders, maar momenteel is het te vroeg om hierover een uitspraak te doen.”

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024