Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

De Donder (Leefbaarder Zele) herhaalt bezorgdheid over dienstencentrum vzw Hayat: “Hoort niet thuis in winkelstraat”

Op de gemeenteraad herhaalde oppositieraadslid Francis De Donder (Leefbaarder Zele) zijn bezorgdheid over de plannen van vzw Hayat om een dienstencentrum met religieuze insteek onder te brengen in de Kouterstraat. “Dit is geen goed idee in de drukste winkelstraat van Zele.” Het gemeentebestuur reageert dat er is rekening gehouden met bezwaren uit de buurt.

Het was voormalig schepen Francis De Donder (Leefbaarder Zele) die op de voorbije gemeenteraad opnieuw zijn bezorgdheden en die van de omwonende aankaartte met betrekking tot het dienstencentrum op de Kouter. De Donder blijft het dienstencentrum ook hardnekkig omschrijven als een gebedshuis. “In het dossier uit de gemeente zijn zorg over de impact op de mobiliteit en parkeerdruk in de buurt en dat men daarom wil inzetten op het gebruik van de fiets. Als oplossing wordt er een fietsenstalling voor een 10-tal fietsen gecreëerd en dit voor een gebouw waar tientallen mensen worden toegelaten?”, aldus De Donder die zich ook vragen stelde bij een nota uit de akte waarbij wordt vermeld dat één van de twee voorziene hoofdingangen recht van uitweg enkel bestemd is voor goederen.

Fietsenstallingen
Burgemeester Hans Knop (CD&V) reageerde andermaal scherp op de kritiek van De Donder. “U heeft als schepen destijds mee de beslissing goedgekeurd dat we juridisch advies zouden inwinnen en vernomen dat er zich geen enkel juridisch probleem stelt over de erfdienstbaarheid. Je moet je dossiers bovendien wel kennen, de tien plaatsen die de gemeente voor fietsen voorziet zijn ten voordele van de handelszaken. Binnen het gebouw worden door de initiatiefnemer ook inpandig fietsenstallingen voorzien. Het gaat bovendien over een dienstencentrum. Gebruik de terminologie op een correcte manier en laat gebedshuis achterwege.” Schepen Withofs (CD&V) vulde nog aan dat twee garages in het pand verdwijnen ten voordele van fietsenstallingen en dat de maximumcapaciteit voor het gebouw na bezwaren uit de buurt is teruggebracht van 180 naar 60 mensen.

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024