Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Dankzij Facebookpagina zonder honger naar bed

Ook in Zele kunnen mensen zonder honger naar bed dankzij de gelijknamige Facebookpagina. “De pagina slaat aan. Er is immers veel verdoken armoede in onze gemeente”, zegt oprichter Francis De Donder.

In navolging van Lebbeke en van enkele Vlaamse grootsteden heeft nu ook Zele zijn Facebookpagina waarop mensen overschotten van maaltijden kunnen aanbieden. “Zele staat op de tweede plaats als het gaat over kansarmoede in Oost-Vlaanderen. Hier wonen heel wat mensen die het niet zo breed hebben, maar de meesten durven daar niet voor uit te komen. Toen ik hoorde over de Facebookpagina waarop restjes aangeboden worden, ging ik meteen meer informatie inwinnen in Lebbeke. Niet veel later richtte ik ook voor Zele een pagina op.”

Ovenschotel tot broodjes

En ze slaat alvast aan. “Verschillende mensen boden al eten aan. Dat gaat van een ovenschotel die over is tot een broodjesmaaltijd, in dit geval na een opening van een nieuwbouw van de sociale bouwmaatschappij. Meteen kreeg ik drie aanvragen voor de broodjes, we hebben ze dan ook netjes in drie verdeeld”, zegt Francis.

De vraag naar voedsel is dus groot. “Een Facebookpagina is niet alleen laagdrempelig, maar ook discreet. Mensen zien elkaar wel bij het afhalen van het voedsel; maar als ze zelfs dat niet willen, kan er afgesproken worden om het voedsel op een bepaald tijdstip op een bepaalde plaats te leggen.” Alle info op de Facebookpagina ‘Zonder honger naar bed in Zele’. (KDBB)

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024