Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

“Camera’s in Zele helpen wel degelijk om misdrijven op te lossen”

“De camera’s in Zele helpen wel degelijk om misdrijven op te lossen”, dat wil korpschef Mariska Van Hoylandt duidelijk stellen nadat er geruchten zijn die zeggen dat de de vele camera’s die Zele rijk is niet werken.

Zele: een gemeente waar nu al 52 camera’s staan, die dit jaar nog zullen uitbreiden. Toch heerst er bij de bevolking onduidelijkheid over de camera’s. “Die werken niet naar behoren”, klinkt het. “Onlangs was er nog tumult in de Zeelse uitgaansbuurt. Op de hoek van de straat hangen drie camera’s, maar volgens de politie was er op die beelden niets duidelijk te zien”, kaart onafhankelijk gemeenteraadslid Francis De Donder aan.

Toch werken de camera’s volgens burgemeester Patrick Poppe (Open Vld) wel degelijk naar behoren. “Ze werken perfect en zijn van goede kwaliteit”, zegt die. Volgens Mariska Van Hoylandt, korpschef bij de zone Berlare/Zele hebben de camera’s ook het gewenste effect. “Maar natuurlijk hebben we geen bruikbare beelden als een incident zich buiten het gezichtsveld van de camera voordoet.” (KDBB)

Terug naar nieuwsoverzicht
© Leefbaarder Zele 2024